top of page

Vad är Fotoage?

FOTOAGE Photodynamic Therapy HDD LED


Är en teknologi med anor, redan 1903 tilldelades den danske läkaren Dr Niels Rydberg Finsen Nobelpriset i Medicin för forskning av syntetiskt ljus inverkan på människan. Med syntetiskt ljus behandlades hudtuberkolos och även gulsot.

Nasa använder samma grundforskning till sina LED-paneler som används för att främja celltillväxt i tyngdlöshet för att få sår att läka.


Nog med historia, vad gör led terapi egentligen.

Led terapins olika vävnadseffekter:

  • Stimulerar cellernas ämnesomsättning för ökad vävnads regeneration/återskapande

  • Stimulerar collagen och elastinproduktionen för att motverka rynkor/linjer

  • Stimulerar cellernas mitokondrie för ökad genomblödning, immunförsvar, smärtlindring, celltillväxt och främjar antiaging-enzymet

  • Främja en snabb läkning

  • Effektivt vid brännskador, skärsår och andra hud punkterande sår, blåmärken och svullnad

I Fotage behandling används 4 olika ljus rött, gult grönt och blått tillsammans med specifika s.k. PDT-serum även där ett serum för varje ljus och indikation.

Du behandlas med 1 Ledljus per område, Så i ansiktet kan du behandlas med tex. Rött ljus - Antiage och på dekolletaget Grönt ljus om du har pigmenteringar och solskador.

  • Rött ljus med PDT-serum Antiage

  • Gult ljus med PDT-serum Rosacea/kärl/rodnad

  • Grönt ljus med PDT-serum Pigmenteringar

  • Blått ljus med PDT-serum Akne och aknebenägen hudPå bilden ser du behandling med Fotoage, ledterapi, masken ligger tätt på ansiktet för att inte förlora effekten av ljusdioderna, en mask finns även att behandla hals och dekolletage. Behandling av ansikte och dekolletage kan behandlas samtidigt. PDT-serumet ligger under Ledterapi masken.
PDT-serumen reagerar med Led ljuset och gör led-terapin mer djupgående och långtidsverkande, samtidigt som den tillför aktiva positiva ämnen.


Skinox Peel - Kemisk cocktail peeling

4 unika cocktails specifikt designade för var indikation.


Precis som ovan följer dessa peels samma indikationer som PDT-serumen

Att det är cocktails peels betyder att det är en blandning av olika syror och ämnen som arbetar tillsammans för bästa resultat. Jag behandlar först med Skinox peel för att exfoliera huden och förbereder och förstärker effekten inför PDT-serumet tillsammans med Fotoage led-terapi masken.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page